Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill satsa på idrott åt alla

Annons

Malungs Innebandyklubb har ansökt om ekonomiskt stöd från kommunen med 150 000 kronor per år för två år för projektet "En idrottskommun för alla".

Innebandyklubben har redan beviljats ett bidrag på 150 000 kronor per år under två år av Riksidrottsförbundet och SISU idrottsutbildarna.

Projektet syftar bland annat till att utveckla samarbete över gränserna mellan föreningar och skapa möjligheter för idrott för alla, även pensionärer och handikappade.

- Under projekttiden har vi fått många idéer om hur man ska kunna utveckla idrotten och föreningslivet i Malung, säger Ann-Louise Eklund, ordförande i Malungs Innebandyklubb och drivande kraft bakom projekten.

Den ekonomiska kalkylen för de två närmaste projektåren visar på en total kostnad av 650 000 kronor. Om man beviljas 150 000 kronor per år av Malungs kommun är i stort sett hela projektet finansierat. Det fattas bara ett mindre belopp som man tänker söka från Allmänna Arvsfonden.

- Vi räknar med att det kommer att tas emot positivt och vi anser att projektet har stor betydelse för vår kommun i allmänhet och våra barn och föreningar i synnerhet, säger Ann-Louise Eklund.

Det tvååriga projekt som redan genomförts blev mycket lyckat med bland annat bildandet av ett lokalt idrottsråd, och skapandet av ett Idrottens hus där flera föreningar i dag har sina lokaler.

Lek- och idrottsskolan har också startats där de yngsta fått stifta bekantskap med olika idrotter.

Mats Eklund har anställts som projektledare för de kommande två åren och han finns stationerad i Idrottens hus och där finns i dag 13 föreningar eller organisationer stationerade.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons