Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill satsa på barnen

/
  • Från vänster, Anders Lantz, nyinflyttad i Säter som är engagerad i Miljöpartiet, Kristina W Hedman, femtenamn på listan i kommunvalet, och Erik Kall, förstnamnet på listan i kommunvalet.  Foto: Roland Berg

Annons

Miljöpartiet har sedan valet 2002 ingått i kommunens majoritet tillsammans med Socialdemokraterna, Folkpartiet och Vänsterpartiet. Partiet har bara en plats i kommunfullmäktige efter att den gången ha fått 242 röster, 3,68 procent.

- Vi har under denna fyraårsperiod haft ett bra samarbete med övriga partier i majoriteten och fått gehör för våra synpunkter, förklarar Erik Kall som står som förstanamn på partiets lista i kommunvalet.

När Tommy Andersson flyttade från kommunen klev Erik Kall in på partiets ordinarie plats i kommunstyrelsen från och med januari i år.

- Samarbetet är bra och vi tänker på Säters framtid, förklarar han.

Ser man till Miljöpartiets popularitet på riksplanet funderar han över om partiet kanske kan ta två eller.

- Ju fler röster vi får ju större inflytande får vi, säger han.

Partiet vill förbättra skolan och barnomsorgen genom att öka lärartätheten och vidareutveckla skolans värdegrund. Mindre barngrupper i barnomsorgen och flera vuxna i skola är ett måste.

- Inom mitt yrke ser jag hur viktigt satsningen på skolan är säger Kall som är överläkare på Rättspsykiatriska klinken i Säter.

Inom skolans område vill man också ha en satsning på lokalproducerad och ekologisk mat, samt att det blir säker skolväg med cykelvägar och skolbussar med säkrare hållplatser.

Förbättra kollektivtrafiken för nya och gamla pendlare med resecentrum i Säter och snabbuss och tågstopp i Gustafs, olika typer av äldreboende och äldreomsorg i flera kommundelar och bättre förutsättningar för ungdomsidrotten och fritidsaktiviteter för ungdomen tas också upp i det lokala programmet. Här vill Miljöpartiet att det utarbetas ett fritidspolitiskt handlingsprogram.

På måndagen vid lunchtid fanns lokala politiker från Miljöpartiet ute på stan för ett torgmöte där partiets riksdagskandidater Jan Lindholm och Annelie Mattson Djos deltog.

Mer läsning

Annons