Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill satsa på barn med särskilda behov

Annons

Så här skriver socialdemokraterna:

"Barn-och utbildningsnämnden har sedan ett år tillbaka arbetat med skolans besparingskrav på två miljoner kronor.

Vi har tvingats fatta svåra beslut. Tack vare den grundliga genomgången förvaltningen har gjort har vi en överblick över elever med särskilda behov och behovet är större än de medel som är avsatta i budget. Det oroar oss socialdemokrater."

Under fredagens nämndsammanträde beslutade den borgliga majoriteten att föra en omdisponering av internbudget till förmån för externhyran för öppna förskolan i Furudal.

- Med dagens ekonomiska situation måste vi i första hand satsa på barnen med särskilda behov. Vi värderar öppna förskolan mycket högt och vi socialdemokrater skulle önska att verksamheten fanns i hela kommunen.

- Redan när Jonny Jones och Lars Wennås skakade hand och var överens om att rädda öppna förskolan i Furudal borde kommunalrådet plockat fram pengar till externhyran. Då hade föräldrar och barn sluppit oroa sig. Ett löfte medför ansvar.

- När beslutet om försäljningen av kommunalhuset i Furudal fattades yrkade s-ledamöterna att Furudalsborna skulle få information och att kommunen skulle ta ansvar för verksamheterna i huset, säger s-ledamöterna.

Mer läsning

Annons