Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill samla snowboardåkare i backen

Annons

Ledningen för den nya Snowboard- och skidföreningen i Rättvik vill utveckla den fria skidåkningen och snowboardkulturen i Rättvik.

Jonas, Gustav och Jonathan vill utveckla ett snowboardland i Rättviksbacken och de har redan flera medlemmar, bland andra Kaj Zackrisson, Sverre Liljeqvist och Jerk Loman i Swedish Posse.

Både Friluftsfrämjandet och Team Sportia satsar på snowboard, Jonathan och Jonas är skidlärare för dem och jobbar med snowboardutbildning.

- Det finns verkligen många småkids som är väldigt bra, säger Gustav och berättar att alla de något äldre snowboardåkarna, runt 20 år, har byggt räcken och är ute i backen och skottar snö till hoppen.

- Det finns ett stort intresse och kan vi utveckla snowboardlandet har vi något att erbjuda dem, säger Jonas Wahlstrand.

Föreningen startade den 23 mars och är öppen för alla som tycker om snowboard, freestyle, friåkning och hopp. Ordförande i föreningen är Philip Hagberg.

Den nionde april arrangerar föreningen sin första snowboardfest i Rättviksbacken.

- Det blir tävling, publiken får rösta på sin favoritåkare, snöbar och demonstration av fyrhjulingar och afterski på Bruntegården. Vi har också bjudit in åkare, men ingenting hade fungerat om vi inte hade så bra samarbete med Rättviksbacken. Vi är helt beroende av det, säger Jonathan, Gustav och Jonas.

Genom föreningen kan de själva vara med och utforma den högra delen av backen som är snowboard och hoppområde. Med fler medlemmar kan föreningen också hjälpa till med att skotta och fixa hoppen.

Killarna vill också ha träningskvällar. De påpekar igen att medlemmar behöver inte vara proffs.

- Vi kommer att finns till hands för de som vill ha hjälp. Vi ser redan killar och tjejer, åtta, nio, tio år som åker på räcken och i hopp. Det är kul, men som sagt utan ledningen för Rättviksbacken hade vi inte en chans att utvecklas, säger Jonathan, Jonas och Gustav.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons