Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill känna vinddraget igen

Annons

Det tycker Anneli Stängnings och hon vill att de äldre på Björkhagens sjukhem ska få njuta av cykelturer igen.

Därför samlar hon pengar.

Det började med att Anneli såg en bild från ett gruppboende på Gotland. En anställd och en äldre handikappad är ute på tur i en dubbelsitsig trehjuling, orkar den ena inte trampa så kan man koppla ur ett tramppar.

- Det såg så mysigt ut. Vi frågade chefen som tyckte det var en bra idé, men det fanns ju inga pengar, som vanligt, berättar Anneli Stängnings.

Så förra våren drog personalen igång en insamling. De har satt upp anslag i butikerna i Enviken, Svärdsjö, Linghed och Sundborn. Anneli har dessutom cyklat runt och besökt ett 40-tal företag och raggat sponsorer.

Hittills har sjukhemmet fått in drygt 8 000 kronor, och nu tar de nya tag i kampanjen. Anneli har bytt jobb, men fortsätter att engagera sig i insamlingen.

En cykel kostar runt 25 000 utan motor och omkring 35 000 med. Den skulle göra det det möjligt att ta lite längre turer, till en strand, till en anhörigs gravplats, till ett fik.

Ann-Lis Norman bor på Björkhagens sjukhem. Hon är en av många äldre som cyklat hela sitt liv, uppvuxen i Brattberget cyklade hon en mil till skolan i Svärdsjö varenda dag. Hon skulle gärna komma ut på vägarna igen, men hon tycker att det låter som mycket pengar.

- Det kanske går, kanske kan vi komma ut nu när det blir vår, säger Anneli Stängnings som vill passa på att tacka dem som redan ställt upp med bidrag.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons