Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill dela på jobbet

Annons

Att Tibbling är en socialdemokratisk kommunalrådskandidat har stått klart sedan hon i våras placerades överst på en av arbetarekommunens listor inför kommunalvalet.

På torsdagskvällen beslutade arbetarekommunen att officiellt nominera henne som kandidat - tillsammans med politikerräven Bo Lindevall.

- Den exakta ansvarsfördelningen tar vi ställning till om vi vinner valet. Det är ju ingen idé att sälja skinnet innan björnen är skjuten, säger Lindevall.

Både han och Tibbling sitter i kommunstyrelsen, men medan Tibbling varit kommunalpolitiskt aktiv under "bara" den här mandatperioden har Lindevall varit det under flera årtionden.

När socialdemokraterna 1994 tog hem valet i Gagnef var ombudsmannen inom byggnadsarbetareförbundet en av huvudkandidaterna till kommunalrådsjobbet. Nu, åtta år och en hjärtinfarkt senare, är han på nytt kandidat till jobbet.

- Arbetarekommunen ville inte skicka in Carina ensam i den hetluft som är förknippad med kommunalrådsposten. Därför är jag beredd att ställa upp som ordförande i kommunstyrelsen och ta ansvar för en del områden, förklarar han.

- Vi är medvetna om att det är en krävande uppgift och ingen av oss vill binda sig till 100 procent. Kunskaps- och intressemässigt kompletterar vi varandra väl och vi är också övertygade om att vi kan samarbeta på ett bra sätt, säger Tibbling.

Både Lindevall, 64 år och avtalspensionär, och Tibbling, 43 år och tandhygienist, är övertygade om att s kan ta de röster som krävs för att få egen majoritet i fullmäktige.

- Vid förra valet stannade 750 av de invånare som röstade på oss 1994 hemma på sofflocket. Om de går till valurnorna och röstar på oss den här gången kan de bidra till ett kommunalt maktskifte, säger Lindevall.

Carina Tibbling berättar att hennes samhällspolitiska engagemang ökat rejält under de gångna fyra åren och att hon ser det som en utmaning att få ett större politiskt inflytande.

- De som påstår att de inte bryr sig om kommunalpolitik lurar sig själva. Faktum är ju att de politiska besluten på ett eller annat sätt påverkar oss 24 timmar om dygnet, påpekar Lindevall.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons