Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill bredda stödet till Ria

Annons

Kenneth Johansson är ordförande i stödföreningen för Ria, Hela människan i Falun.

- Ria-styrelsens ambition är att öka öppettider, under helger och storhelger. Vi vill givetvis hjälpa till. I dagarna går det ut brev till Falubor, företag och organisationer med vädjan om ekonomiskt stöd. I dagsläget har Rias stödförening 300 medlemmar, det behövs fler, påpekar Kenneth Johansson.

Ria-stugans styrelse, som under flera år brottats med kärvt ekonomiskt klimat och tungt vilande nedläggningshot över sin verksamhet ser nya möjligheter.

- Tusen medlemmar i stödföreningen, ekonomisk försäkring från kommun, kyrka, företag och organisationer handlar om medmänsklighet och vardagssolidaritet.

Kenneth Johansson vädjar till Faluborna att ställa upp. Den som känner sig manad att skänka en slant kan göra det på postgiro 900015-9 till Stödföreningen för Ria Hela människan i Falun. Två utskick med vädjan om pengar ska i slutet av året resultera i en tackannons till givarna. Under vårkanten går vi ut med en folder där vi "raggar" nya stödmedlemmar. Alla kan göra en insats för Ria. Behovet av insatser för medmänniskor som av olika anledningar har problem växer.

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons