Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill arrangera bridge-SM

Annons

Landslagsspelaren Jenny Evelius håller inte tillbaka på berömmet till arrangörerna.

- Det var utan konkurrens den mest välarrangerade tävling jag besökt. Fantastiskt. Hoppas detta kan bli ett årligen återkommande arrangemang, säger hon.

Dan Nordberg är den som hållit i trådarna i arrangörsstaben på mellan 15 och 20 personer.

- Vi är givetvis stolta över genomförandet. Det var inte så svårt för mig eftersom jag hade så många duktiga som hjälpte till, säger han.

Blir det ny guldtävling nästa år igen då?

- Ja, vi har redan börjat planera och gav vinnarna friplatser till nästa års tävling. Vi hade en tanke att under guldtävlingen ge bra pr för distriktet.

- Det diskuteras var Svenska Bridgeförbundet ska lägga sitt kansli och spela SM-finaler. Borlänge-Falun regionen är ett mycket bra alternativ och när förbundet gick ut med förfrågan visade vi genast intresse och Borlänge kommun var inte sena att haka på och stödja oss, berättar Dan Nordberg.

Det som var nytt vid Borlänges guldtävling - i jämförelse med tidigare guldtävlingar på andra orter - var att resultaten löpande uppdaterades på nätet.

- Det fungerade mycket bra och vi har fått en enorm positiv feedback på det. Dessutom var lokalerna i Pylonen perfekta. Bra ljus och bra akustik.

Nu hoppas Dan Nordberg på ett uppsving i den redan livaktiga klubben.

- Det är skojigt att vi lyckades. Jag tror det drar med sig ett större intresse, avslutar han.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons