Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De väntar storpublik

Annons

Arrangemangen brukar vara mycket publikdragande och det räknar också Skinnarspelskommittén med att det också ska bli den här gången.

- Vi ser verkligen fram mot årets Skinnarspelsvecka och vi har märkt att det är ett större sug efter biljetter i år än det var vid motsvarande tid förra året, säger Birgitta Göransson som håller i trådarna kring Skinnarspelsveckan.

Lars-Enar Gunnarsson, som under många år varit parkchef vid Orrskogen men som förra hösten gick i pension, har åter-igen fått rycka in för att sköta Orrskogen sedan hans ersättare på den här posten slutat för en tid sedan.

Midnattskonserten i Malungs kyrka hålls på torsdagskvällen och till den har hittills biljettförsäljningen gått litet trögare än tidigare. Men man räknar med att det blir utsålt närmare midsommarveckan.

På torsdagskvällen är det ingen föreställning av Skinnarspelet utan då kommer Teaterbussen att presentera Kapten Guld-Britt och Minnenas Skatt. Teaterbussen är en ideell förening som grundades för fyra år sedan och huvudsyftet är att ta teatern till folket i stället för tvärtom. Det här blir något av en familjetillställning där bland annat alla barnen kommer att bjudas på glass. Sedan starten har de spelat 160 föreställningar.

På lördagen den 25 juni kommer soarén Brusgårdens salonger att ges på Orrskogen och där kommer det att ges plats för cirka tre hundra personer.

- Det kommer att bli välkomst-underhållning av Malungs spelmanslag och Malungs folkdanslag och därefter serveras maten innan sedan de medverkande i Skinnarspelsensemblen kommer att bjuda på musikunderhållning, säger Birgitta Göransson.

Inte heller till soarén har det blivit någon riktig fart på förköpen, men även till den räknar man med ökad efterfrågan närmare midsommar. Birgitta Göransson räknar med att Brusgårdens salonger kommer att ges inför en fullsatt salong.

Arrangörerna tror och hoppas att årets Skinnarspelsvecka kommer att bli någonting alldeles extra och att det då kommer en storpublik till Malung.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons