Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vann isjakten

Annons

För andra året avgjordes sparktävlingen och jämfört med i fjol var deltagarantalet fördubblat. P O Anderssons manskap utgjorde årets segerkvartett.

Det var gott och väl ett 90-tal personer - varav 24 tävlande - på plats. Det är en mycket fin siffra för vädergudarna var inte så lite njugga. Minusgraderna var i och för sig på en acceptabel nivå men snålblåsten hade fritt spelrum över sjöisen och vred ner temperaturen ordentligt.

Det låg därför en hel del i spexige konferencieren Nall Lasses råd till mindre lyckosamma sparklag:

- Häng inte med läppen för då kan den frysa fast.

Kommentatorn kryddade i övrigt sin vokabulär med för sparkstöttingsändamål lämpliga glosor och med-delanden:

- Vi får ha med-lidande med sista laget.

Det allmänna humöret hölls alltså förvånansvärt väl uppe trots frostvinden. Att tävlingen vid ett par tillfällen måste gå i stiltje eftersom ett av fordonen tappade meden togs också med jämnmod. En kunnig med-hjälpare ombesörjde snabbt det nödvändigt hopskruvandet.

Att maskinparken tillfälligtvis havererade var inte så konstigt. Tävlingsengagemanget var påtagligt och en del deltagare pressade det yttersta ur de arma sparkarna som fick slita hund i kvalheat, placeringsmatcher och final.

Men det var ingen sinekur för sparkförarna heller.

- Är det en gång till? Jag är helt slut, konstaterade en med-tagen dam när hon insåg att det var dags för ytterligare ett lopp.

Sit Right B, Nallarna, Sit Right A, Ångloket och Kicking Ladies visade sig till slut inte kunna stå emot P O Anderssons segrande gäng. Den anderssonska styrkan finalbetvingade Sit Right B och hemförde därmed vandringspriset.

Segerrecept?

- Hård träning under lång tid, hävdade en av vinnarna.

En annan raljerade med en stor glimt i ögat:

- Vi ser gärna att vi får lite motstånd nästa år.

Att det blir en dust även nästa år är nog givet. Nås bygdegårdsförening har uppenbarligen hittat ett litet trevligt inslag i sin verksamhet. I fjol var det tre lag i kamp, nu mötte halvdussinet upp.

- Det är en bra trend och nästa år har vi gjort loppet till en tradition, säger föreningens ordförande Nall Lasse.

Det kan dock bli sparkåkning av redan tidigare. Det finns planer på en spark- och skridskodag redan nu i mars men det blir då på älvisen.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons