Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vaÕ bar å åk

Annons

Sedan kom vintern smygande. Inte bara med en massa minusgrader, utan även riktig snö. Därmed kunde också den konstgjorda snöläggningen ta fart.

I veckan kunde det läsas på NSK Alpins hemsida att på onsdag den 24 januari inleds klubbens träningar, och att backen öppnas för den troligen mycket åksugna allmänheten på lördag, den 27 januari.

Visst kom säsongen igång rekordsent. Men som bonus bjussade vädrets makter på ett strålande vinterväder, klarblå himmel och solsken.

Dessutom lyckades faktiskt klubben bjuda på sin backpremiär dagen innan konkurrenten i Fjällberget.

I torsdagens tidning lovade dock klubbordförande Lotta Dahlberg att backen skulle öppnas hela vägen från toppen. Det löftet höll nästan ända fram. Peter Önnemar var liftansvarig i lördags.

- Men till större delen är i alla fall backen åkbar, och i nästa vecka ska backen med hoppen bli åkduglig, berättade han.

Eftersom prepareringen av backen fortfarande pågick med konstsnön sputande ur rören tyckte man från klubbens sida att åkarna i helgen inte behövde betala fullt pris för liftkorten. Halva priset fick räcka, och det verkade alla vara nöjda med.

Johnny Waaker från Ludvika var en av dem som strålade av lycka i backen.

- Det är första åken i vinter, förklarade han.

Johnny brukar besöka olika backar. Ibland väljer han Fjällberget, men det är ändå Uvbergsbacken han föredrar.

Tilläggas kan att skidskolan är planerad att starta måndagen 5 februari.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons