Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De upplevde VM på plats

Annons

- Det har varit en fantastisk upplevelse som vi kommer att minnas för all framtid, säger Roland Perols.

Det var redan i vintras som de fyra vansbrograbbarna beslutade sig för att åka till fotbolls-VM i Japan. Genom Svenska Fotbollsförbundet kom de över biljetter till samtliga Sveriges gruppspelsmatcher. Biljetterna kostade 1 155 kronor styck och grabbarna kunde ha valt att göra sig en hacka genom att sälja biljetterna på svarta börsen.

- Enligt rykten var priset på den svarta marknaden uppe i 20 000 kronor för en biljett till matchen mot England, berättar Roland som ändå inte hade några problem att motstå frestelsen.

Sveriges matcher spelades i Saitama, Kobe och Miyagi, vilket innebar långa resor mellan matchstäderna.

- Vi åkte med snabbtågnätet, Shinkanzen, och trots att det var långa avstånd så gick det ändå betydligt snabbare än att åka med Tåg i Bergslagen längs Västerdalsbanan, säger Roland ironiskt.

I två veckor reste de runt i Japan och de Svenska framgångarna gjorde naturligtvis att stämningen hela tiden var på topp.

- Vi hann även med att turista en hel del och bland annat besökte vi Hiroshima, en upplevelse som var både intressant och skrämmande. Vi har även besökt så många tempel att jag har tappat räkningen, säger Roland.

Som höjdpunkter från matcherna nämner Roland bland annat Niclas Alexanderssons kvittering mot England.

- Vi hade sågat hans insats totalt under den första halvleken och tyckte att han borde bytas ut. En stund senare var han lagets kung.

Även Anders Svenssons frisparksmål mot Argentina är ett otroligt starkt minne.

- Vi satt precis bakom målet och det syntes direkt att bollen skulle gå in, säger Roland.

Trots framgångarna blev de fyra tvungna att åka hem efter gruppspelet. Två dagar tillbringades i Hongkong innan de flög vidare till England för byte mot Sverige.

- Vi hann se första halvleken av Sveriges match Senegal på flygplatsen. På planet fick vi sedan det dystra beskedet att Sverige hade förlorat och då kändes det trots allt skönt att vara på väg hemåt, säger Roland som nu helst ser att det blir sambalirarna från Brasilien som tar hem VM-bucklan.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons