Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De unga tar över gården

Annons

Den handlade om att yngre förmågor tagit över på Brusgården och då kan det bli både skitaffärer med de stora dynghögarna och auktion på Brusgården för att rätta till ekonomin. Både Den underbara pälsen och hela Brusgården håller på att försvinna i auktionen.

Staffan har skrivit både manus och musik och skapat en roande teaterföreställning åt buskishållet. Nu är det barn till Skinnarspelets huvudpersoner som agerar - Brus Per och Brus Karin, Storgårds Arvid, Blomster Kerstin, Lissmo Kalle och mästers son Skinnar Albin. Och dessutom har lillpigan Lisbet blivit till åren. Många av replikerna faller tillbaka på Skinnarspelet original, fast placerade i nya sammanhang.

Som den gamla pigan Lisbet syns Lotten Hedlöf, som för övrigt en tid i sin barndom varit riktiga Skinnarspelets lillpiga. Vivianne Paulsson, Bo Johansson, Anders Westerlund, Johan Eriksson och Staffan Eklund var övriga agerande i premiären för den andra generationens Skinnarspel och publikens bifall visade att det här var ett lyckat nummer.

Till många skratt lockade också Malungs egen "galenskapare", parkchefen Mikael Johansson som framträdde med sin version av Macken.

Brusgårdens salonger innehöll musikunderhållning av högsta klass. Skinnarlaget med Andreas "Boppen" Hedlund, Åke Edvinsson, Rune Sandbäck och Per-Eje Malmén bjöd på skön sång i stämmor med bland annat 60-talspop och afrikanska rytmer med bara Boppens akustiska gitarr som ackompanjemang.

I den avslutande avdelningen av Brusgårdens salonger var det Skinnarspelets musikaliska tungviktare som intog scenen: Musikern, spelmannen och sångaren Kalle Moraeus, sångarna Lena Ericsson och Janne Åström samt orkestern med Kjell Öhman, piano, Rune Gustafsson, gitarr, Johan Hörlin, blås, Bo Stief, bas och Aage Tanggaard, trummor, såg till att det blev en högklassig final på underhållningen - ända in i kaklet efter ett program som pågick i drygt fyra timmar.

Så länge att det nästan började bli dags att bära in vickningen.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons