Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De underhåller och undervisar

Annons

Häromdagen arrangerade de 33 eleverna ett musikkafé för sina föräldrar, syskon och andra anhöriga.

Under ledning av musiklärare Peter Dahlkvist framförde de ett timmeslångt sång- och musikprogram.

De sjöng en rad körsånger och Sandra Hurtig och Elin Solander dansade till Brandsta City Släckers "Kom och ta mig".

Veronica Ljungberg sjöng Lasse Berghagens "Teddybjörnen Fredriksson", Elis Larsén spelade gitarr, Saara Löppönen och hennes syster Minto, inlånad från årskurs sex, spelade tvärflöjt.

Under en paus serverade ungdomarna fika och sålde lotter till förmån för den gemensamma skolresekassan. Den ekonomiska behållningen blev omkring 3 500 kronor. Musikkaféet ingick i den satsning på föräldrainformation som redan tidigare gett eleverna 2 000 kronor.

- De delade förstaplatsen i en av deltävlingarna i hjärt- och lungfondens tävling Pelle Pump. Deltävlingen gick ut på att hitta former för att informera föräldrar och anhöriga om rökning, motion, stress och annat som påverkar lungorna och hjärtat, berättar Agneta Gretas och Christina Norin, klassföreståndare för fyrorna.

Under förra veckan deltog eleverna i en ny deltävling med en praktisk och en teoretisk del. Mockfjärdseleverna vann den praktiska delen, en hinderbana, men hamnade utanför prispallen. Klassföreståndarna är ändå nöjda:

- De tar till sig undervisningen och för den vidare till sina familjer. Flera föräldrar har berättat för oss att ungdomarna faktiskt undervisar dem.

Mer läsning

Annons