Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tysta cyklisterna

Annons

Svar till "Gammal cykelmotionär", 20/4:

Tack för ditt svar, där du förklarar hur man ska bete sig, när man promenerar på cykelbanan. Jag skulle inte ha kunnat skriva det bättre själv. Hoppas verkligen att fotgängarna tar till sig upplysningarna för det behövs verkligen.

Själv tillhör jag cyklisternas skara och hoppas att jag ingår i de 99,9 procenten, som enligt dig uppför sig "som folk" för det försöker jag göra. Kanske du aldrig blir upphunnen av andra cyklister - det blir jag ofta eftersom jag inte har så bråttom. Kanske jag har sällskap med någon och åker i bredd.

Det jag känner mig upprörd över är, att många cyklister kommer farande på snabba, tysta cyklar. De använder inte ringklocka eller ropar, för att tala om att de vill passera. De åker bara om. På vilken sida som helst. Ibland till och med i det smala utrymmet mellan två cyklister som åker i bredd. Eller åker om i diket på höger sida. Man ska väl aldrig åka om på höger sida!

Finns det gott om plats använder inte jag heller ringklockan för omåkning, men är jag tveksam så hör jag av mig innan jag passerar.

Precis som du tycker jag att många som promenerar på cykelbanan också behöver skärpa sig. Man blir så glad över människor som går på rätt sida. De är inte alltför många.

Det finns de som blir upprörda över att mopeder ibland färdas på cykelbanan. De har dock den fördelen att de hörs i god tid.

Alla vi som färdas på cykelbanan måste visa hänsyn mot varandra. Det gäller både fotgängare och cyklister. Det är bra om det blir debatt om det här.

M.P.

Mer läsning

Annons