Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tog hem nio miljoner på helgens V75

Annons

I går firade kamratgänget på Rommetravet.

- Vårat hästkonsortium hade årsmöte i lördags hemma hos travtränaren Jörgen Westholm i Sala. Det var där vi konstruerade systemet, berättar Sundbornsbon Ove Bylund.

Spelbolaget omfattade 15 andelar om vardera en insats på etthundra kronor. Systemet var utskrivet på tre kuponger och den kupong som gav storvinsten kostade 450 kronor. Kupongen innehöll tre spikar och tillsammans med alla sexor och femmor gav systemet 8 948 413 kronor.

- Vi delade storvinsten på 16 andelar eftersom vi tyckte att vår tränare Jörgen Westholm även skulle vara med, avslöjar Bylund.

Inför sista avdelningen var spänningen olidlig.

Garanterat.

Men efter att spiken, Cool Amber, gjort sitt plikt var det klackarna i taket.

- Vi hade även Nordina Noss spik och systemet krävde också att en A-häst av tre skulle gå in och det fixade Foreign Currency i V75-3, berättar systemkonstruktören Jörgen Eriksson, Valbo.

Systemet var inlämnat på Spar Paletten i Sundborn, till fromma för butiksinnehavaren Sven-Gunnar Groth som även han hade en andel i det framgångsrika bolagsspelet.

- Vi brukar bara spela V75 i samband med våra bolagsträffar och den här gången blev det en lyckad sammankomst, berättar Bylund vidare.

Tror vi det. Det glada kamrat- och hästgänget (som har två travhästar i träning hos Jörgen Westholm) består av personer hemmahörande i Sundborn, Sandviken, Valbo och Stockholm.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons