Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tjänar på regnet

Annons

- Försäljningen har gått upp med tio procent för juni i år jämfört med förra året, konstaterar Christer Norman nöjt.

Han driver en sybehörsbutik på Hökartorget, och även om det är mycket beroende på flytt till attraktivare lokaler samt ett utökat sortiment, märker han att folk handlar mer i sommar. Speciellt gardiner och symaskiner går bra, kanske beroende på att folk väljer att heminreda, sy och pyssla när det regnar och blåser utomhus.

Mats Henriksson, som arbetar på en ljud och bildbutik, kan inte annat än hålla med. Han säljer bland annat tv- och radioapparater, och vädret i kombination med publikdragande fotbollsmästerskap och olympiader har bidragit till att göra sommaren till en lukrativ affär för honom.

- Det har gått bra i år tack vare vädret. Allra helst ska det åska lite också, så att apparaterna går sönder och folk måste köpa nya, tillägger han med ett skratt.

Tidningen ringer också till en Paraplyfabrik i Malung - Nordens troligen enda tillverkare av paraplyer. Fabriken har ett tiotal anställda, och VD Sune Einarsson kan konstatera att det mycket riktigt gått bättre i år än de senaste två somrarna:

- Ja, fast det är nog en lite väl liten förändring. Men så säljer vi ju parasoller också, avslutar han.

JOAKIM LINDBERG

Mer läsning

Annons