Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De timrar nya slogbodar

Annons

Sockenföreningen har satt upp en slogbod vid Hjulbäcksviken vid Västerdalälven och ytterligare fem slogbodar ska sättas upp på vackra platser i socknen.

- Det här är ett eldorado för småpojkar som tycker om att fiska, förklarar Bajer Curt Larsson då han och Bertil Dalmans visar slogboden vid den vackra Hjulbäcksviken i Nås.

Nås sockenförening har fått byggnadslov och strandskyddsdispens för fyra slogbodar. Förutom den i Hjulbäcksviken ska en sättas upp på Bysjöns västra strand, en på Storön i Västerdalälven och en vid Gusjöns sydöstra strand.

- Det här är ett led i ett utvecklingsprogram för ett ökat friluftsliv, förklarar Bajer Curt. Föreningen har fått 25 000 kronor i EU-bidrag för det här projektet. Virket till slogbodarna har Stora Enso skog och Katrinas gård skänkt.

Föreningen behöver inte betala någonting för byggnadslovet, men varje strandskyddsdispens kostar 1 200 kronor.

Förutom de fyra slogbodar som föreningen fått strandskyddsdispens för, ska ytterligare två slogbodar sättas upp. En vid Hästberget och en på vandringsleden mellan Hea och Knösn, men där uppe behövs inga strandskyddsdispenser.

Förutom Bajer Curt Larsson och Bertil Dalmans har Bons Tommy Larsson, Täpp Stig Eriksson, Sjö Bertil Larsson och Rolf Andersson arbetat med timringen av slogbodarna.

- Det har faktiskt varit roligt, arbetet har präglats av kamratanda, förklarar Bajer Curt.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons