Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tar över Strålins lokal

Annons

Det är ett gäng på fem gamla kompisar som nu bildat handelsbolaget Stallgården och tagit över Strålins gamla lokaler. Tre av dem kör streetrace: Christer Nilsson, Mikael Strid och Jan-Olov Göräng. Den fjärde är Jan Blomgren som fastnat för Saab som hobby.

- Jag verkar inte komma ur det träsket, säger han.

Den femte är Jan Wikström och han skiljer sig från mängden genom att syssla med segelbåtar. Han är också den enda som inte jobbar på pappersbruket till vardags, utan på Hammars Electronics.

De fem har skruvat i lag i fyra år i ett garage, utan vatten och avlopp. Därför blev de intresserade när Strålins flyttade till Ingarvet i Falun.

Lokalerna lämpar sig väl för att utveckla fritidsmekandet, och dessutom räknar de med att hyra ut hälften av de 1 800 kvadratmetrarna till andra företag. En båtrenoveringsfirma är ganska klar och tre-fyra andra har visat intresse.

- Vi anpassar lokalerna allt eftersom vi får hyresgäster. Hittills har vi i alla fall halverat uppvärmingskostnaderna genom att byta ut elpannan mot pelletsbrännare, säger Jan Wikström.

Kanske blir det också hämtlager för pellets i lokalerna. Till hösten hoppas kompanjonerna dessutom på att få i gång försäljning av prylar som har med bilsport att göra, riktigt vad det är för grejor är ännu hemligt.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons