Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De svarar på kritiken

Annons

I våras begärde SKTF en förhandling med högsta kommun- ledningen, angående den psykosociala arbetsmiljön.

- Vi har utrett frågan vid två tillfällen och det har varit bra diskussioner, säger Ann Katrin Sundelius.

Hon upplever inte att det är större motsättningar mellan kommunen och fackförbunden nu än tidigare och hon är förvånad över den hårda kritiken.

- Men om kommunen har chefer som brister måste vi få konkreta exempel, fackförbundet har kommit med svepande argument.

Arbetsmiljöfrågorna står högt på agendan i Hedemora kommun. Det pågår fortlöpande utbildning för alla chefer i samarbete med företagshälsovården.

- Kommunen har ett generöst flextidsavtal och stressgrupper på arbetsplatserna för att vi ska få en bra psykosocial arbetsmiljö, säger personalstrateg Åsa Sundstedt.

Hon förstår att många kommunanställda känner oro efter den senaste tidens stora omorganisationer, som bland annat skett inom vården.

- Men jag anser inte att kommunen har en dålig personalpolitik och är det enstaka medarbetare som inte trivs får vi ta tag i det tillsammans, säger hon.

I höst planeras en halvdag för centrala samverkansgruppen i Hedemora. Där finns representanter från alla fackförbund.

- Då finns ingen dagordning utan vi ska ha en öppen diskussion, vi har ett gemensamt ansvar för att situationen ska bli bättre, säger Ann Katrin Sundelius.

Förra veckan begärde Kommunal ut lönespecifikationer för alla timvikarier i vården de senaste sex åren. Det finns misstankar om att flera har fått för lite övertidsersättning.

-Självklart ska vi betala ut rätt lön och har det blivit fel så rättar vi till det, men än så länge vet vi inte om det har begåtts något fel, säger Åsa Sundstedt.

JOHAN KÄLLS

Mer läsning

Annons