Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De som slår dövörat till

Annons

Det har för mig verkat som om politiker med stora röstresurser ibland gjort sig hörda genom sin makt över media, emedan sanningen blivit lidande, då man slagit dövörat till när det gäller väljarna.

Vissa politiker gapar vitt och brett om att solidarisera sig med fattiga och oppositionella i avlägsna kulturer och skicka miljardbelopp till regeringar som vi inte ens vet om de sitter kvar när våra pengar når fram. Men hur är det med förmågan att lyssna då? Har man lyssnat på vad väljarna tycker i denna fråga, eller är man så naiv att man tror att alla politiska frågor löses genom att väljaren avsäger sig sitt tyckande genom den liberativa demokratimodellen?

När jag frågar folk jag möter, så märker jag ett tydligt missnöje med att pengar rinner ur landet, samtidigt som man varslar om att pensionspengarna inte kommer att räcka till alla här hemma. Men eftersom det just nu är politiskt korrekt att dela med sig (av väljarnas pengar, inte av politikernas pensioner), så fortsätter man att slå dövörat till och vifta bort väljarnas åsikter som brist på solidaritet.

Ibland önskar jag att detta inte var verkligt och att jag såg i syne, eller rättare sagt hörde i hörsle. Men tyvärr är det den bisarra verkligheten att dina pensionspengar numera finns i händerna på ett flertal korrupta regeringar jorden runt. (läs Sida-rapporten).

Jag uppmanar nu alla väljare att rösta på de politiker som verkligen lyssnar på dig och inte slår dövörat till.

OVE TÖRNEMAR TOTALDEMOKRAT

Mer läsning

Annons