Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska mota ut främlings- fientligheten

Annons

Det kommer att bli demonstrationer och torgmöten som väntas samla folk från hela landet.

- Vi ska avslöja nationaldemokraternas lögner och startar en kampanj för att upplysa folk i Dalarna om vilka värderingar det partiet står för.

Det säger Sara Arvidsson, 18 år, ordförande för Ung vänster i Dalarna och i lokalföreningen i Hedemora.

Sara anser att Nationaldemokraterna är ett främlingsfientligt parti och varnar för att det kan få ett starkare fotfäste i Dalarna om det erövrar mandat i Orsas kommunfullmäktige.

- Nu drar vi igång en kampanj för att informera om att nationaldemokraterna ställer upp i valet och att de organiserar sig i länet. Vi anser att partiet utgör ett hot och kan locka folk till sig.

- Deras partiorganisatör kommer hit till helgen och vi kommer att arbeta på bred front för att informera om vad hans parti står för, säger Sara Arvidsson.

Efter fjolårets val berättade tidningen att nationaldemokraterna satsar på Dalarna och att basen för verksamheten finns i Hedemora.

Partiet fick sammanlagt 46 röster från väljare inom Hedemora kommun vid fjolårets val.

Största fästet är i Långshyttan där tolv personer röstade på partiet som dessutom fick nio röster i Garpenberg och nio i valdistriktet Hedemora nordöst.

Partiets talesman i Stockholm, Rickard Ekman, berättade i september om planerna.

- Vår bas finns i Hedemora, men vi börjar också växa i Falun.

- Om två år är det EU-val och det förbereder vi oss inför. Vi utbildar också våra medlemmar i Hedemora, Falun och övriga Dalarna inför nästa kommunalval. Det handlar mycket om utåtriktad verksamhet, sade Rikard Ekman i intervjun i höstas.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons