Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska hålla koll på arbetsmiljön

Annons

Under flera års tid har det varit stor omsättning på personal på miljö- och byggnadskontoret. Flera av dem som fått jobb där och senare slutat har saknat rötter i bygden. De har varit unga och kanske haft sina närmaste på andra ställen.

35-åriga Lena Bergman bor i Malung där maken Anders arbetar som miljöinspektör på kommunen sedan 1999.

- Jag härstammar från Lycksele i Västerbotten, berättar Lena. 1992 blev hon klar med utbildningen till miljö- och hälsoskyddsinspektör, men det är först nu som hon fått arbete inom det gebitet. I Malung dit familjen flyttade 1999 arbetade Lena som arbetsledare på Samhall. Dessförinnan hade hon varit utvecklingsingenjör och arbetat med industridiamanter i Robertsfors samt laboratorieingenjör och sysslat med medicinteknik i Stockholm.

- Det känns jätteroligt att få jobba med det jag utbildat mig till, säger Lena som just nu håller på med köldmediarapporterna.

Lena och Anders har två pojkar, Filip sju år och Oskar nio år.

Maj Ardesjö, 42 år, blev klar med sin miljöingenjörsutbildning i Borlänge i våras. Maj är bördig från Lindesberg men bor i Falun, fast hon ska flytta till Vansbro snart. Maj har en dotter, Ditte sju år, en häst och en hund.

- Jag ska hyra en lägenhet i Vansbro, men jag hoppas kunna ta hit hästen som just nu finns hos en syster i Sandviken, berättar hon.

Maj har arbetat som instruktör på en ridskola tidigare.

- Djurskydd är ett stort intresse, förklarar Maj och det ska hon jobba med, men också med livsmedelskontroll och hälsoskydd.

- Vi ska väl också hjäpas åt med olika arbetsuppgifter, säger Maj och Lena.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons