Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De satsar på längden

Annons

Det var upptakt i helgen i Tran-strand skidstadion, och det kom uppemot 40 unga skidlöften från fem år och upp till 13-14 år.

- Vi är verkligen nöjda med att så många kom. Ska vi få i gång längdskidåkningen igen är det viktigt att vi satsar på de allra yngsta för att få dem intresserade, säger Mikael Jansson som ingår i längdsektionen inom Sälens IF.

- Vi tror att det här kan bli början till någonting nytt och en ny framtid för längdskidåkningen i Sälen. Att så många kom är över all förväntan, och vi vet att det finns många talanger bland de här ungdomarna, säger Mikael Jansson, som menar att det är viktigt att man tar hand om dem på rätt sätt.

Och den här heldagen verkade vara något som alla unga pojkar och flickor verkligen gillade. De "drillades" i olika aktiviteter och det verkade som att alla verkligen hade kul. Carina Lagerlöf, Peter Larsson, Linda Johansson, Hans Eriksson och Mikael Jansson var några ledare som fanns på plats.

- Nu kommer vi att följa upp det här med minst en barmarkskväll i veckan och om några veckor då snön har kommit blir det kanske fler kvällar som vi samlas, säger Mikael Jansson.

- Det här är en unik satsning som vi gör på de allra yngsta. Vi ska låta dem ha roligt samtidigt som vi hoppas att många kommer att finna att just längdåkning på skidor är någonting man vill satsa på, fortsätter Mikael Jansson.

Under vintern kommer det också att arrangeras speciella vallakvällar och från föreningen kommer man också att hjälpa till en hel del då det gäller utrustningen.

Skidsporten har på senare år blivit en ganska dyr sport med bland annat dyra skidor och vallor, men Mikael Jansson menar att det behöver inte vara så märkvärdigt i de här åren.

- Det viktiga är att vi får de unga pojkarna och flickorna att åka skidor, säger Mikael Jansson.

Och med tanke på det stora intresse som visades vid upptakten i helgen kanske längdåkningen är på väg tillbaka igen. Sälens IF har ju fina traditioner att försvara i den sporten.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons