Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De räknar med publiksuccé

Annons

Samtliga Dalarnas kommuner kommer att få besök av Dalateatern. För Malungs kommun sker det i Transtrand onsdagen den 30 januari och i Malung på Orrskogen torsdagen den 7 februari. Det kan redan nu sägas att på båda platserna har det redan sålts massor av biljetter i förköp.

- Vi har aldrig varit med om något liknande. Det är helt otroligt vilken genomslagskraft "Masjävlar" har fått, säger marknadschefen vid Dalateatern, Christer Hell, och han får medhåll av en av skådespelarna, spelmannen Joakim Lindblad.

I Falun har man haft mer än tre tusen besökare på drygt 20 föreställningar. Vid ett "gästspel" i Stockholm på Stadsteaterns lilla scen var det fullspikat fem föreställningar.

- Det fanns de som ville att vi skulle ha spelat på stora scenen och det hade inte varit någon svårighet att få fullt hus, säger Joakim Lindblad som är överraskad av den enorma dragningskraft den här teaterpjäsen fått.

- Vi kan garantera att de som kommer både skrattar och gråter. Den här humoristiska pjäsen som också innehåller många jobbiga grejer har fängslat åhörarna på ett sätt som jag aldrig varit med om tidigare, säger Joakim Lindblad.

- Jag räknar med att vi kommer att slå publikrekord när det gäller teater och att det kommer mellan trehundra och fyrahundra personer till Orrskogen, säger Staffan Helje i Malungs teaterförening.

"Masjävlar" spelas i två akter och den tar ungefär ett par timmar. Pjäsen handlar om tre systrar som är födda och uppväxta någonstans i Dalarna. Historien utspelar sig runt deras fars 70-årskalas. De har inte setts på länge och de lever olika liv. De föraktar varandras livsval och har aldrig tidigare konfronterat var-andra.

Den teaterintresserade publiken i Malung och Transtrand kan se fram mot ett par "höjdarkvällar" där det kommer att lockas fram massor av skratt och gråt. För det har varit kännetecknande för "Masjävlar" där man har dragit fram hittills.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons