Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De räddade skolan

Annons

Ann-Sofie och Lars tog sin lärarexamen till jul. Nu pendlar de från Falun ut till Tänger. Där var byskolan tidigare hotad eftersom inga behöriga lärare hade sökt jobben.

De nya lärarna har olika inriktning och kompletterar varandra bra när de jobbar med de 22 eleverna som går årskurs 4-6 i Övertängerskolan.

Ann-Sofie Sterio kommer från Mora, hon är utbildad 1-7-lärare med inriktning på matte och NO-ämnen.

- Jag ville gärna börja på en mindre skola, säger hon. Det är lättare att få kontakt med elever och föräldrar.

Lars Ekemark kommer från Dalsland, han är inriktad på SO-ämnena och har studerat bild och idrott i Australien. Han gjorde fem veckors praktik i Övertängerskolan förra året. Det var då han bestämde sig för att satsa på undervisning på mellanstadiet och inte högstadiet.

- Båda har sin tjusning, men det här är spännande åldrar, säger han.

Båda gillar de skolans inriktning på friluftsliv, en eftermiddag i veckan är det undervisning utomhus.

Totalt har Övertängerskolan 49 elever. Ann-Sofie och Lars undervisar alltså de äldre i en klass. Tre årskurser jobbar tillsammans, men nu har man börjat fundera på grupper som delas in efter hur långt eleverna har kommit i matte och svenska.

Lite tufft är det att vara två nybörjare i samma klass.

- Vi har inga gamla rutiner att falla tillbaka på, det blir mycket jobb inför lektionerna. Samtidigt är det skönt att vara på samma nivå. Om jag skulle börja arbeta med någon som jobbat i 30 år så skulle jag bli liten, och inte få så stort utrymme för mina idéer, säger Ann-Sofie.

Mer läsning

Annons