Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De prisades för gott arbete

Annons

- Vi ser inte Daliapriserna som en tävling utan de är vårt sätt att uppmärksamma ett särskilt gott arbete bland många, säger Ramon Perez och Rusmira Dervisic, projektledare för Mångfald i Dalarna.

Landshövding Ingrid Dahlberg gratulerade, överlämnade blommor, 10 000 kronorscheckar och ljuslyktor samt delgav motiveringar till utmärkelserna.

- För ett decenniums enastående arbete för jämställdhet i skolan, och för att ha tagit initiativ och utvecklat "På lika villkor" - ett program för kompetensutveckling riktat till anställda inom förskolan och skolan i Falu kommun. Med stor kunskap, beslutsamhet och vilja har Rita Liedholm utvecklat modellen.

Under alla år har Rita drivits av ambitionen att varje elev ska bekräftas utifrån sina egna förutsättningar. Rita Liedholm delade sitt Daliapris för jämställdhet med Södra/Kvarnbergsskolan i Falun som på ett målmedvetet och strukturerat sätt arbetat för jämställdhet mellan flickor och pojkar och därigenom gett varje enskild elev möjlighet att utvecklas på sina egna villkor.

Daliapriset för integration gick till Horndals Komponent AB.

- För att ha visat prov på ett praktiskt integrationsarbete där såväl företaget som enskilda individer och det omgivande samhället är vinnare. Som ett steg i företagets utveckling har ledningen för Horndals Komponent sett möjligheterna i att anställa människor från andra delar av världen. Vilket på ett positivt sätt bidragit till företagets utveckling, var motiveringen.

- Hela fyrtio procent av våra anställda är invandrare, säger arbetsledare Kenny Fredriksson.

Genom de två Daliapriserna vill länsstyrelsen uppmärksamma företag, organisationer eller enskilda individer som genom ett aktivt arbete gjort betydelsefulla insatser för jämställdhet respektive integration i Dalarna.

- I have a dream. Målet är att inte längre behöva tänka på integritet, poängterar Ramon Perez.

MONICA ELMQUIST BROMAN

Mer läsning

Annons