Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De öppnade upp Ullvi

Annons

Vid en liten ceremoni på Torget överlämnade kommunalrådet Bo Pettersson tillsammans med partikamraterna Lasse Nygård och Ola Westman checken på 1 000 kronor, blommor och ett inramat diplom.

"Resultatet har stärkt byns boendemiljö, samt inspirerat och manat till efterföljd runt om i bygden." Stod det bland annat i motiveringen.

- Under flera år hade man talat om att det växt igen och att något måste göras, så tillslut tog vi tag i det, berättar Bertil Hedlund.

- Det var lite jobbigt innan alla berörda var tillfrågade och alla papper var i fyllda, men sedan gick det bra, fyller Snarf Olle Helldén i.

Sommaren 2000 var landskapet i Ullvi öppet och ljust igen och man såg både de närmaste grannbyarna och långt bortåt Insjön.

- Olle Bergkvist ska ha stort tack som tog hand om allt virke som var något att ha och AMU tog hand om fliset. Det blev 75 containrar!

Nu återstår efterarbete - att hålla efter så inte växtligheten tar över igen.

Förutom röjsåg och yxa har man i Ullvi tagit får till hjälp. Man lånar helt enkelt några får från grannbyn Tibble. En lösning som kommunalrådet och centerpartisten Bo Pettersson uppskattar.

- Det idealiska för miljön vore om det fanns möjlighet för byarna att under sommarmånaderna hyra ungdjur, till exempel får eller getter, som kunde hjälpa till att hålla landskapet öppet.

- Jag menar inte att kommunen skulle hyra ut djuren, utan någon privatperson skulle ha ansvaret för vinterhägnet.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons