Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"De mörkar besparingarna"

Annons

- De mörkar besparingarna. Antingen så vet dom inte vad dom vill dra ner på eller så vill man inte tala om det före valet.

Håkan Frank, fp, är andre vice ordförande i nämnden och oppositionens talesman. Han menar att det ur flera avseenden går att ifrågasätta majoritetens drag att lägga ett budgetförslag som ligger en miljon över tilldelad ram.

- Jag har svårt att tänka mig att vi skulle få mer pengar än vad som lagts fast i ramen. Det finns många angelägna områden även i andra nämnder som behöver mera pengar.

Håkan Frank framhåller att det bästa är att nämnden diskuterar och beslutar om besparingar. Nu, befarar Frank, kommer budgetberedningen (en del av politikerna i kommunstyrelsen) samt kommunfullmäktige att besluta om besparingar som nämnden måste genomföra.

- Det som inträffat är konstigt. Vi har politikerna i nämnderna för att de ska ta ansvar för nämndernas verksamhet. Det duger inte att tro att man ska få hjälp från ovan.

Den borgerliga oppositionen lade vid nämndmötet fram förslag på besparingar så budgetramarna skulle hållas.

- Vi föreslår att Lingongårdens bibliotek läggs ner. Där sparar vi runt 650 000 kronor på personal- och andra driftskostnader det första året.

- Vi vill också minska bidragen till kultur-, fritids- och idrottsföreningar med sammanlagt 150 000.

Oppositionen vill vidare dra in ett bidrag på 150 000 kronor till den föreningsdrivna kvartersgården Ugglan i Ludvika.

- Vi ställer oss dessutom bakom majoritetens förslag om att höja avgifterna i Sporthallen. Det ökar intäkterna med 360 000, uppger Håkan Frank.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons