Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De marknadsför Malungsidrotten

Annons

Med hjälp av EU-pengar marknadsförs och dokumenteras idrottsrörelsen i kommunen. Totalt har man fått 100 000 kronor inom ramen för landsbygdsstöd, och ytterligare 25 000 kronor för själva genomförandet.

- Det är ett stort arbete som kräver mycket tid eftersom det är ett rikt föreningsliv i Malung, och det blir tufft om man ska vara klar till den sista maj. Men arbetet har redan satts i gång och jag har hunnit en bra bit på väg säger Jörgen Danielsson.

- Vi är mycket imponerade av det arbete som utförs i Malung och då framför allt av Malungs idrottsråd som en samlande kraft, det är imponerande att man tar sådana här initiativ, säger Bertil Ek vid Dalarnas idrottsförbund då han besökte Malung i samband med presentationen av projektet.

Bertil Ek konstaterade också att Malungs idrottsråd är det som fungerar bäst i hela Dalarna, och kanske det enda som har en mycket omfattande och bra verksamhet.

Filmen som Jörgen Danielsson spelar in om idrottsrörelsen går ut på att alla som vill vara med får möjlighet att marknadsföra sin förening och verksamhet.

- Det här har verkligen tagits emot på ett bra sätt och alla verkar vilja vara med. Jag tror det kan bli någonting riktigt bra av det här, säger Ann-Louise Eklund i Malungs idrottsråd

Lika nöjd är Patrik Pettersson som håller i den projektgrupp som ska förverkliga projektet.

Malungs idrottsråds stora uppgift är bland annat att försöka få ett större samarbete inom föreningslivet och mellan de olika föreningar som finns. Ett idrottsråd är viktigt eftersom Malungs kommun i dag inte har någon egen fritidsförvaltning.

- Det är meningen att de föreningar som är med i projektet också kommer att få en film där man i olika sammanhang kan göra reklam för sin verksamhet, säger filmaren Jörgen Danielsson.

Lagom till sommaren beräknas dokumentationen vara klar.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons