Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De lurades på en halv miljon

Annons

- Hittills vet vi att det har försvunnit 431 000 kronor och det gäller våra kontroller fjorton månader tillbaka i tiden. Det kan stiga betydligt då hon berättat att hon hållit på i tre år, säger Mats Johansson, varuhuschef.

Kvinnan har med hjälp av fejkade återköpskvitton tagit pengar ur kassorna när lämnats in efter stängning. Återköp görs när en kund inte är nöjd med varan.

- Vi har haft förtroende för henne och det är ingen som riktigt förstår vad som har hänt. Hon säger själv att hon började stjäla pengar när det blev slut med pojkvännen för tre år sedan, säger Mats Johansson.

Men hur kan det ha pågått under så lång tid?

- Visst kan man tycka att det är konstigt men vi har haft fullt förtroende för henne och det fanns ingenting som gjorde oss misstänksamma, säger Mats Johansson.

Stämningen var tryckt i varuhuset igår. Den första reaktionen efter avslöjandet var att de flesta tyckte synd om den 31-åriga kvinnan.

- Det har övergått till vrede och många känner sig besvikna. Vi har inbjudit personalen till ett möte i kväll för att vi ska kunna prata igenom det här. Alltihop är beklagligt då det går mycket bra för oss just nu, säger Mats Johansson.

Coop Forum eller Robin Hood i Borlänge som det hette till i våras förra året är ett av de vinstrikaste varuhusen inom kooperation i landet. Samtidigt som den 31-åriga kvinnan avslöjades presenterades nya positiva vinstsiffror.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons