Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De låter sig inte hindras

Annons

Barnen vid Skräddarbacksskolan har länge önskat sig en hinderbana på skolgården. Där skulle de kunna leka samtidigt som de håller kroppen i form.

Barnen vill så gärna ha en hinderbana att de själva har samlat in 3 000 kronor. De har dessutom gjort noggranna ritningar hur den skulle kunna se ut. En plats direkt utanför skolans matsal har också setts ut och skolledningen har gett sin välsignelse till banan.

Det gjorde dock inte barn- och skolnämnden dit barnen skrivit och frågat om de kunde få pengar till att förverkliga denna friskvårdstanke. Där blev det avslag. Barnen får nu försöka finna finansiering på annat håll, till exempel från Folkhälsoinstitutet.

- För en hinderbana vill vi verkligen ha. Vi skulle nog vara där jämt, både på rasterna och efter skolan, intygar eleverna Isac Reger, Viktor Ekervik, Amanda Berglund och Anton Ekholm.

Läraren Rolf Östensson stöttar eleverna planer och betonar de fördelar en anläggning av detta slag kan föra med sig.

- Faktum är att barn som rör på sig ordentligt också får mycket lättare att lära sig läsa och skriva. Ju bättre motorik man har desto bättre kan man tillgodogöra sig kunskaperna här i skolan, säger han.

Kostnaden för en hinderbana är beräknad till cirka 100 000 kronor.

- Banan måste självklart vara säker och därför har jag nu tagit reda på vilka regler som gäller när man bygger en sådan anläggning, säger Östensson.

Skolbarnen hoppas att man så snabbt som möjligt kan finna någon instans, kommunal eller privat, som är redo att hjälpa till att förverkliga deras dröm.

- Helst skulle vi vilja bygga på banan redan nu under våren så att den är klar till terminsstarten i höst, avslutar de.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons