Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De lämnar Rastahyttan

Annons

I slutet av 1980-talet byggdes Rastahyttan och då var det tänkt som ett informationscentrum för turister. Det serverads dessutom kaffe på plats. Ansvarig för det hela blev Sven och Monica Gustavsson, de drev då även Vanbo herrgård.

De sista tio åren har kaffeserveringen utökats, så att det numera även serveras mat. Men innan dess hade paret Gustavsson sålt Vanbo herrgård.

Med stigande ålder och allt fler krämpor känner Sven Gustavsson att det är dags att göra något annat.

- Jag har med tiden fått allt större problem med mina höfter och det fungerar inte att jobba i serveringen längre, säger Sven Gustavsson.

Sedan en tid tillbaka har han haft rörelsen till försäljning och intresset har varit stort.

- Hade det bara handlat om att få ut så mycket pengar som möjligt hade det gått fort att sälja, det är många som vill göra om det till pizzeria, berättar Sven Gustavsson.

Den som han slutligen fastnade för var Peter Karlsson, boende i Hagge.

Han har tidigare haft restaurang Stinsen i Ludvika, men har de senaste 10-12 åren jobbat med att sälja varor och utrustning till restauranger.

- Jag har jobbat i och omkring Stockholm och det känns skönt att få börja jobba kring hemorten, säger Peter Karlsson.

Han kommer att ta över Rastahyttan från årsskiftet och till en början kommer det inte att bli några dramatiska förändringar.

- Det som jag ska göra tämligen omgående är att försöka få köket lite mer lättjobbat, säger Peter Karlsson.

Han kommer att ha en inriktning på att servera husmanskost vid lunchtid och ser både Smedjebacken och Söderbärke som upptagningsområde.

- Självklart kommer vi även att satsa på mat till resande och då främst fjällturisterna på vintern.

Noterbart i sammanhanget är att Peter Karlssons fru, Marie, driver Kardebrumma i Norsbro. Han tror inte att de kommer att konkurrera med varandra om turisterna.

- Jag ser det snarast så att vi kompletterar varandra.

Sven Gustavsson vet inte vad han ska göra efter nyår. Han kommer i varje fall till en början försöka få lite hjälp med sina besvär. Monica Gustavsson hoppas på att hitta ett annat jobb.

- Det som blir svårast är att förlora den sociala kontakten, snacka med kunder och skoja lite ibland, säger Sven Gustavsson.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons