Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De lämnade protestlistor till Alf Johansson

Annons

- Vi har vägt nyttan med nattjouren mot sämre läkarbemanning på dagarna och funnit att det är bättre att satsa på dagbemanningen, förklarar Alf.

Centerpartisten Elisabeth Lindén-Brandt har agerat för att Vansbro ska få nattjour igen. I dag behandlar landstingsfullmäktige en motion från Elisabeth om läkarjouren men landstingsstyrelsen föreslår avslag och Alf tror att det bara är centerpartisterna som kommer att rösta för läkarjouren i Vansbro.

Annika Nordin och Inger Strand som engagerat sig för nattjouren har båda arbetat inom vården. De har fått 600-700 namnunderskrifter på kravet om återinförd läkarjour.

- Många känner otrygghet av brist på nattjour, säger Annika.

Ambulanssjukvårdaren Lars Ström uppger att det finns akutmediciner i ambulansen så de drabbade kan få hjälp på vägen till Falun, men det finns bara en bil här och skulle den vara upptagen kan det ta tid innan en ny bil kommer fram.

Annika menar att familjer avstått från att flytta hit då det saknas läkarjour på nätterna.

Annika överlämnade en skrivelse med sina synpunkter till Alf Johansson, i den frågade hon inledningsvis vart vården på lika villkor tog vägen.

- Vi prutar gärna på kulturen, får vi inte vård kan vi ändå inte utnyttja kulturen, säger hon.

Annika och Inger var lite osäkra på vad Alf Johansson egentligen sagt om nattjouren.

- Jag talade om att det finns förslag på att säga nej till förslaget om nattjour och att frågan skulle kunna komma upp igen om styrelsen för norra Dalarnas sjukvårdsområde skulle begära det då budgeten för 2003 fastställs, förklarar Alf Johansson.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons