Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De laddar för kvartsfinal

Annons

I Vikaskolan pågår förberedelserna för fullt. Hejaramsor skrivs. Och från femmornas klassrum hörs en inspelning av tisdagens Vi i femman, då Montessoriskolan i Falun gick vidare till semifinal, för eleverna vill ju ha koll på hur svåra frågorna egentligen är.

Vikaskolan är en av de åtta skolor som har tagit sig till länskvartsfinal i den landsomfattande frågesportstävlingen för femteklassare, Vi i femman. Det är hela klassens goda resultat som har tagit eleverna till kvarten men det är Sandra Brzokoupil och Henrik Hellström som ska tävla på tisdag.

- Jag trodde inte vi skulle gå vidare det är ju 2 000 skolor i landet som deltar, säger Sandra.

Nu förbereder hon sig genom att titta på nyheterna och spela dataspel där hon lär sig namnen på kroppens olika delar. Både hon och Henrik spelar också frågespelet Barngeni i skolan, fast de kan egentligen redan svaren på alla frågor.

- Jag och Anton har kollat igenom alla frågorna, säger Henrik.

Om Vikaskolan går vidare är det semifinal som gäller i februari, lyckas de ytterligare en gång är det länsfinal den 12 mars. Vinner Henrik och Sandra den är det regionsfinal mot Jämtland och Gävleborg som gäller. Och vinnaren därifrån får vara med i tv.

- Det är klart vi vill gå vidare, helst vill vi ju vara med i tv, säger Sandra.

Fotnot: Tisdagen den 29 januari klockan 16.45 sänds kvartsfinalen i Radio Dalarna.

Mer läsning

Annons