Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kräver att få hallen

Annons

En grupp för "Projekt sporthall i Mockfjärd" har bildats av IFK Mockfjärd, Gagnefs OK, Föräldraföreningen Gnistan, Mockfjärds Atletklubb, Mockfjärds BK, Björbo-Floda Innebandyklubb, Cykelfrämjandet, Mockfjärds hembygdsförening, Gagnefs ridklubb, Gagnefs motionsidrottsförening och Dala-Floda Pistolskytteförening.

Genom intresseföreningen skriver de att Mockfjärd ligger mest centralt i kommunen och att den största föreningsverksamheten finns i Mockfjärd.

I gruppen ingår Anna Vacietis, IFK:s handbollssektion, Mats Reijer, atletklubben, Ulrika Homman och Olof Ringsén, innebandyföreningen, samt Anneli Åström, bollklubben, Jonas Bergsten, IFK:s hockeysektion och Ammi Karlsson, föräldraföreningen.

- Det vore synd om frågan om ett hallbygge leder till en strid mellan flera orter. Det behövs ett snabbt beslut om var hallen ska byggas, anser Anna Vacietis.

Hon vill att beslut om byggplats tas innan beslutet bygga en hall överhuvudtaget har tagits.

- Annars blir det svårt för oss att engagera oss i frågor kring bygget, förklarar hon.

Anna tränar handbollspojkarna, som om några år förhoppningsvis ska bli klubbens herrlag, men som då endast får delta i division V - på dispens. För damlaget gäller spel i division III - också på dispens.

Gymnastiksalen är nämligen för liten.

- Det är inte roligt att åka hit och spela handboll. Det går egentligen inte. Ungarna borde ha en riktig plan, framhöll Johan Wetterskog, ledare för Avesta-Brovallen handbollsklubb, vid ett seriesammandrag som häromdagen hölls i Mockfjärd.

Anna berättar att Björbo-Floda Innebandyklubb - med många Mockfjärdsspelare - tvingas spela i Nås. Hon säger också att alla föreningar inte får de tider de behöver i gymnastiksalen för att kunna bedriva en vettig verksamhet.

- För att få behålla de unga och framtidstron måste beslut tas snarast, menar föreningarna, som tror att en hall kommer att innebära ett lyft för hela kommunen och samtidigt vara en första steg mot ett sport- och rekreationscentrum vid Mockfjärdsskolan.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons