Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"De kör som idioter"

Annons

Den salvan levererar Jan-Inge Jansson, bas för den kommunala snösvängen i Ludvika, som svar på den svidande kritiken från åkaren Bengt-Olof Olsson, Borlänge.

- Hittills denna vinter har vi gjort extrainsatser för 40 000 kronor för att röja undan snövallar vid genomfarten. Det har vi gjort för att undvika just de problem som han tar upp, fortsätter Jansson med reservation för att det inte går att garantera ständigt snöfria gatukanter.

- Men vi vet om det här och har varit ute med snöslungan vid fyra tillfällen. Det är vad vi kan göra.

Jansson påminner i sammanhanget om ambitionen att hålla även centrumgatorna fria från plogvallar och annan snö som kan vara till hinder för den lastbilstrafik som levererar varor till butikerna.

- Vi vill ju se till att de kan komma fram obehindrat när de ska lossa.

Jansson vill påtala att lastbilsproblemen inte enbart handlar om snövallar och därmed trängsel i körfälten. Han vill bestämt hävda att många tunga ekipage körs alldeles för fort genom centrala Ludvika.

- De kommer som idioter genom stan och det händer varje natt att de dessutom kör mot rött ljus. Det vet jag av egen erfarenhet för jag ser det när jag har jour och är ute.

Den misstänkta fortkörningen sker, enligt Jansson, företrädesvis på Valhallarakan.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons