Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De kan bli bäst i landet

Annons

För att kunna finansiera pensionärsorganisationens folkhögskola i Gysinge ger PRO med 1 620 föreningar i landet och 384 000 medlemmar varje år ut Seniorlotteriet. De 500 000 lotterna med 70 128 vinster ska säljas av alla PRO- föreningar i landet. Eller skulle ha sålts.

- Alla föreningar ställer inte upp. Tyvärr är det så. Sämst är faktiskt föreningarna i storstäderna, påpekar Ingvar Andersson som tillsammans med Bengt Bengtsson på fredagen sålde lotter vid Coopbutiken i Borlänge centrum. Lotter som kan ha gett en och annan Borlängebo högvinster som bilar eller presentkort på rejäla belopp.

Genom sin lotteriförsäljning har PRO Domnarvet kunnat leverera cirka 100 000 kronor till rörelsens folkhögskola.

- Det är viktigt att folkhögskolan i Gysinge kan drivas vidare. Vi göra vad vi kan för detta och nu ska vi bli bäst på att sälja lotter, deklarerar Ingvar Andersson.

Seniorlotteriet säljs från oktober till sista mars. Förra året var det Nedre Luleås norra förening med 639 medlemmar som blev landets bästa. Föreningen sålde 5 072 lotter.

Ingvar Andersson och Bengt Bengtsson är helt övertygade om att deras PRO-förening med sina 543 medlemmar i år ska bli landets bästa. Medan Kvarnsveden, Borlänges största PRO-förening med 1423 medlemmar kan redovisa 1 000 sålda lotter är det alltså minst 6 500 sålda lotter PRO Domnarvet vill bidra med.

- När vi sålt lotter har vi också lyckats värva en del medlemmar till PRO, berättar framgångsrika lottförsäljarna Ingvar Andersson och Bengt Bengtsson.

Rekordtrion Andersson, Bengtsson och Rooth siktar nu på en slutspurt i försäljningen som ska ge PRO-föreningen i Domnarvet mästarvärdigheten.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons