Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De inblandade

Annons

29-åringen från Grängesberg

Är inte medlem i mc-gäng, men bekant med medlemmar i Bandidos Ludvika.

Åtalades i den nu aktuella härvan för medhjälp till grov misshandel och grov utpressning efter händelsen i Grängesberg i januari 2006.

Fälls av tingsrätten för medhjälp till misshandel till en månads fängelse.

34-åringen från Ludvika

Ledare för Bandidos avdelning Ludvika. Var tidigare aktiv i nazistkretsar och dömd till långa fängelsestraff för rån, rånförsök och vapenbrott. I samband med polismorden i Malexander pekades mannen ut som vapenleverantör.

Åtalades nu för grov misshandel och grov utpressning för händelsen i Grängesberg i januari 2006 samt försök till grov utpressning och brott mot inkassolagen för händelserna i Stockholm från december 2006 fram till 25 april 2007, då en 50-årig man pressades på 900 000 kronor.

Döms av tingsrätten för grov utpressning, försök till grov utpressning och brott mot inkassolagen till ett år och sex månaders fängelse.

29-åringen från Gävle

Medlem i mc-gänget Solidos i Gävle.

Har åtalats i utpressningshärvan för grovt försök till utpressning och brott mot inkassolagen, efter händelsen på byggarbetsplatsen i Stockholm i januari 2007.

Döms av tingsrätten för försök till grov utpressning och brott mot inkassolagen till fyra månaders fängelse.

41-åriga kvinnan från Sollentuna

Tillhör inte något av de aktuella mc-gängen, men är bekant med personer som är medlemmar.

Har åtalats för anstiftan till försök till grov utpressning samt anstiftan till brott mot inkassolagen efter händelserna i Stockholm från december 2006 till 25 april 2007, då en 50-årig man pressades på 900 000 kronor.

Frias nu av tingsrätten, som ogillar åtalet mot kvinnan.

27-åringen från Ludvika

Tillhör Bandidos avdelning Ludvika.

Har åtalats för grov misshandel och grov utpressning efter händelsen i Grängesberg i januari 2006 och för vapenbrott, narkotikabrott och dopningsbrott efter fynden polisen gjorde i samband med husrannsakan i mannens lägenhet i april 2007.

Åtalas även för grovt försök till utpressning, brott mot inkassolagen och brott mot knivförbudslagen efter händelserna på byggarbetsplatsen i Stockholm i januari 2007.

Fälls av rätten för grov utpressning, försök till grov utpressning, narkotikabrott, brott mot inkassolagen, brott mot knivlagen, dopningsbrott och vapenbrott.

Straffet blir två års fängelse.

39-åringen från Solna

Är inte medlem i Bandidos, men har bekanta i mc-gänget.

Har åtalats för försök till grov utpressning efter händelsen på byggarbetsplatsen i Stockholm i januari 2007.

Fälls för misshandel och olaga hot. Straffet blir tre månaders fängelse.

35-åringen från Haninge

Är inte medlem i Bandidos.

Har åtalats för försök till grov utpressning och brott mot inkassolagen efter händelserna i Stockholm från december 2006 fram till 25 april 2007, då en 50-årig man pressades på 900 000 kronor.

Fälls för försök till grov utpressning och brott mot inkassolagen och döms för det till åtta månaders fängelse.

Mer läsning

Annons