Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har tagit studenten

Annons

Dagen började annars med en champagnefrukost i Tingslunden i Malung och fortsatte sedan med fotografering innan man höll en högtidligare tillställning i Malungs kyrka.

Där delades också för första gången Detectus-stipendierna ut. Det är ett samarbete mellan Västerdalarnas Gymnasieskola i Malung och teknikföretaget Detectus från Malung.

Det har varit ett mycket lyckat projekt som gått ut på att man försöker få eleverna att komma med idéer och uppfinningar som kan komma till praktisk användning.

Sammanlagt har man under året fått in 19 olika bidrag och det delades ut priser i två klasser Bästa produktidé och Fria klassen. Segrarna erhöll ett stipendium och en plakett liksom diplom och de övriga pristagarna diplom. Men framförallt är det äran att ha varit med.

I klassen bästa produkt-idé segrade Martin Larsjos och Anders Henriksson som hade kommit på en grej om energisparande med datorer och i den fria klassen var det Elin Lundkvist som segrade. Pris bland de främsta tilldelades också William Johnsson.

Efter kyrkan var det sedan studentlunch på Västerdalarnas Gymnasieskola innan man tågade ner i Grönlandsparken för att där sätta punkt för sina gymnasiestudier i Malung. Eleverna presenterades också från scenen och det blev en mycket ljus och fin tillställning i ett strålande försommarväder.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons