Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har musik i generna

Annons

De tre musikanterna i bandet Roadrunners heter Daniel Degerman, Thomas Barke och Morgan Korsmoe.

Morgan Korsmoe har sin pappa Trond att tacka för sin musikaliska ådra. Pappa Trond spelar bas i dansbandet Larz Kristerz och brukar synas och höras på en hel del andra musikaliska tillställningar också.

Själv spelar Morgan tillsammans med Moras kulturpristagare, Billy Opel, men då han gör det, så tar han artistnamnet Bert Kadett.

Thomas Barke kommer från den erkänt duktiga musikfamiljen Barke. Pappa Lasse och farbror Anders spelar i bandet Local Abilities. Även kusinerna Maria och Viktor Barke musicerar på olika sätt.

Thomas och Morgan har spelat tillsammans sedan elvaårsåldern, framförallt i bandet Amplyfires, men Daniel Degerman är ny i gänget.

Daniel har musikaliskt påbrå också han. Hans mamma, Eva Elfberg, är en mycket duktig dragspelare och hans morbror, Per Elfberg, spelade med i kultbandet Jonny Cartong. Pappa Thomas spelar också; bas.

Med all den här musiken i generna skulle det väl nästan vara konstigt om inte de tre grabbarna drogs till varandra så att ljuv musik skulle uppstå, både bildligt och bokstavligt.

Alla är intresserade av rock´ n roll, och en dag satt Morgan och Daniel och lyssnade på en skiva med det finska kultbandet Hurriganes. De lyssnade och lyssnade och så småningom började de spela låtarna själva.

Till slut satt låtarna där de skulle, men det saknades sång och trummor för att kunna starta ett "Hurriganes-tribute-band" (det betyder ett band som spelar musik som just Hurriganes, för att hylla dem).

Thomas Barke, som spelar trummor och sjunger, behövde bara fem minuters övertalning och sedan var bandet Roadrunners bildat. Namnet är hämtat från en av Hurriganes skivor.

Spelningen på en pubkväll i Wäsabergen var den första utanför skolans värld och på lördag är det dags för nästa spelning, denna gång på Café Dalgatan 118.

- Det blir mycket skinnjackor, brylkräm och mycket ös, säger Daniel Degerman.

- Det var jättelyckat i Väsa, alla var uppe och dansade på slutet, berättar Morgan.

Hurriganes är ett finskt band som startades 1971. Musiken är 50-tals rock´n roll.

Internetadressen till Roadrunners hemsida är: www.roadrunners.info.se

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons