Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har joggat lika långt som vårt långa land

Annons

Skoleleverna vid Idbäcks skola i Malung har under senare år varit den skola i Malung som satsat mest på motion.

14 elever i klasserna 2-4 har under hösten och vintern motionerat en sträcka som motsvarar Smygehuk-Treriksröset som är 157 mil. Och detta firade man häromdagen med att äta tårta, bulle och dricka saft.

- Under hösten har vi haft en enkilometerslinga som eleverna sprungit och under vintern har vi haft skidspår som de åkt, säger en av lärarna, Monika Hedgren-Ohlsson.

- Eleverna har varit mycket duktiga. Man har gjort det här under lunchrasterna och även då man varit lediga. Det har hänt att vi kortat av någon lektion och eleverna har då endera sprungit eller åkt skidor i skolans enkilometersbana, säger Monika Hedgren-Ohlsson.

Men ingen ska tro att man slutat i och med det här. Nu fortsätter man för att samla på sig ytterligare 90 mil innan man tar sommarlov. Och klarar man det så har man avlagt sträckan Smygehuk-Treriksröset-Malung.

- Med den iver eleverna har tror jag att de klarar det, säger Monika Hedgren-Ohlsson.

De fjorton elever som varit med och bidragit med en fina insatser är Erika Albinsson, Emelie Albinsson, Kim Boson, Angelica Wilhelmsson, Ida Johansson, Kim Jernberg, Madeleine Bergfeldt, Alexander Torstensson, Martin Laitinen, Jessie Pettersson, Amanda Backjanis, Anna Halvarsson, Ottilia Davidsson och Elin Alfredsson. Lärarna som hållit i det hela är Monika Hedgren-Ohlsson och Lena Bengtsson.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons