Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har distans till studenten

Annons

Jennie började sina gymnasiestudier på estetiska programmet i Leksand men trivdes inte där. Aron gick ett år på S:t Mikaelskolan i Mora. I Orsa har de haft specialutformade program som ligger nära det estetiska programmet. Förra året handlade det mycket om musikproduktion och ljudteknik. I år har Aron läst mest kärnämnen och Jennie har ägnat sig mycket åt språk; franska, engelska och spanska och så har hon tagit gitarr- och pianolektioner.

- Jag vill satsa på att skriva och spela in musik, berättar Jennie. Till hösten har hon dock siktet inställt på högskolan i Falun där hon hoppas få läsa engelska och franska.

Arons dröm är att bli spelutvecklare. Ett steg på vägen kan vara att läsa japanska eller matte och han har sökt sådana utbildningar vid Göteborgs universitet.

- Både Jennie och Aron har klarat distanskurserna bra och de går ut med goda betyg, förklarar Hans Sternbro som är studievägledare på Orsa lärcentrum.

Med bara två studenter lär det inte bli något stort ståhej i Orsa idag. Jennie tror i alla fall att mamma kommer att dyka upp med en skylt och hon ska låna brorsan Jespers studentmössa.

- Jag hoppar över, säger Aron om studentmössan.

Ska ni åka i lövad traktorkärra?

- Helst inte, säger Jenny, och Aron förklarar att det blir inget av med det.

- Det är inte så speciellt att ta studenten, tycker Jennie och Aron.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons