Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"De gör stora pengar"

Annons

Tidningen har i flera artiklar berättat om hur företagare fått fakturaliknande erbjudanden från mer eller mindre oseriösa företag. Det tycks vara en aldrig sinande ström. Nu är ett katalogföretag i farten. En Borlängeföretagare har fått en faktura på 5 449 kronor. Detta för annons i en katalog, som Borlängeföretaget aldrig beställt.

Ofta handlar det om erbjudanden som utformats mycket lika vanliga fakturor. Branschorganisationen Svensk handel har på sin hemsida på internet en varningslista med företag som man bör se upp med. Flera så kallade katalogföretag finns med på listan.

Thomas Pettersson är kritisk till att domstolar i flera fall i samband med tvister dömt till fakturautställarens fördel:

- Uppsåtet från den som skriver ut fakturen är ju uppenbart. Man vill att man inte ska läsa allt. Och att rättssamhället accepterar en sådan skrivning. Det känns inte bra.

Trots detta menar Pettersson att polisanmälan ska göras, det är enda sättet att väcka opinion och få till en lagändring. Tydligen är det lönande affärer eftersom nya "fakturor kommer hela tiden:

- Jättefina affärer. De gör stora pengar, suckar Thomas Pettersson.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons