Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De giriga kapitalisterna

Annons

Nu vill den ena industrin efter den andra lämna Sverige, trots att arbetarna sliter och jobbar som aldrig förr.

Vi väljare, riksdagen och regeringen står tydligen maktlösa när kapitalisterna bestämmer dagordningen. Varför ställde vi inte upp för Rudolf Meidners löntagarfonder?

Det är inte bättre i andra länder. Tyvärr har motorn i Europa, Tyskland, också problem.

Det är därför man diskuterar en medborgarförsäkring, en medborgarlön.

En sådan vill jag ha i Sverige, ty jag vill inte vara med om att medmänniskor hamnar på gatan. Jag vill inte att Sverige blir som USA. Det är kanske bäst att redan nu planera för en framtid när de giriga kapitalisterna har lämnat vårt land. Just nu håller de på att skövla den svenska skogen. Jag hoppas innerligt att bönderna inte lyssnar på träpatronernas lockrop.

Det blir väl bara bondskog och kalhyggen kvar i Sverige.

Jag vill inte att de åkrar som fortfarande finns kvar i vår kommun ska förvandlas till buskhav. Vi har i Västerbergslagen många skolor, vårdcentraler och barndaghem.

Varför kommer inte maten till våra barn och gamla från traktens bönder?

En sådan reform skulle garantera att ett antal bönder skulle få en inkomst och våra barn och gamla skulle få bättre mat.

Idén kommer från en engagerad VPK:are från Grängesberg och lades fram i motionsform någon gång på åttiotalet. Det vi kan göra är att börja från basen. Vi kan väl börja med att gynna det lokala jordbruket och ge barn och gamla bättre mat.

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons