Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ger grönt för EMU

Annons

- Vare sig man gillar eller ogillar EMU så är det en verklighet. Jag är ganska skeptisk till många delar i EMU. Men att stå utanför gör ju att man inte kan påverka.

Det säger Mattias Goldmann, initiativtagare till Grön euro, som gästade Dalarna i går.

Goldmann kampanjade på nej-sidan i folkomröstningen om EU, och har jobbat på miljöpartiets riksdagskansli. Ett uppdrag som han tagit time-out från.

- Det borde Per Gahrton också göra. Han har fastnat med skägget i EU-brevlådan, anser Goldmann, som nu alltså kampanjar för ett ja till euron.

- För mig är miljöfrågorna väldigt viktiga. Därför är det självklart för mig att rösta ja till euron, precis som alla stora gröna partier i Europa gjort. Jag har svårt att förstå att den globala miljön skulle klara sig bättre om Sverige ställer sig utanför samarbetet.

Han pekar också på att Sverige kommer att få högre tillväxt om man är med fullt ut i EMU. Att det skulle vara någon konflikt till att värna miljöfrågorna håller han inte med om.

- Miljön är det första som ryker om det inte finns pengar över. Ökad tillväxt ger också större möjligheter till att värna vår offentliga sektor.

Goldmann och Joel Samuelsson från Grön euro besökte under sin kampanj-turné i Dalarna Ludvika, Borlänge och Avesta.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons