Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De flyttar till Åsgatan

Annons

Audio video är en av de större teknik-kedjorna i landet, så etableringen i Falun är en fjäder i hatten för Centrala stadsrum med Åsa Svedjetun i spetsen.

Centrala stadsrums arbete med att marknadsföra Falun börjar ge resultat.

- Det här handlar om ett långsiktigt arbete, vi är glada att vårt arbete gett näring, säger centrumledaren Åsa Svedjetun.

Audio video är ett bra exempel på hur man kan locka nya företag till Falun.

- Vi har flera affärskedjor på gång. Falun har blivit en attraktiv stad, många vill hit, problemet nu är att vi inte har några lokaler i stadskärnan att hyra ut, säger Åsa.

Audio video är den första stora affärskedjan som etablerat sig i Falu centrum på länge.

- Vi har haft kontakt med företaget i nästan två år, vi har jobbat hårt för att kedjan till slut skulle etablera sig i Falun, säger Åsa.

- Vi har länge sneglat åt Falun, det är en trevlig stad, framför allt har man ett attraktivt centrum.

- Vi har också känt oss välkomna hit, mycket tack vare Åsa Svedjetun, som verkligen talat om för oss vilken fin och framåt stad Falun är, säger Daniel Hellman, föreståndare från Söderhamn, som driver företaget tillsammans med Johan Eriksson, som också har butik i Hofors.

- Falun passar oss perfekt, vi räknar på sikt att nå en omsättning på drygt tio miljoner kronor, förutsättningar finns, säger Daniel Hellman.

Audio video är en komplett teknikföretag, med en rad kända märken inom tv, video, mobiltelefoner och kameror i den digitala världen.

- Digitalkameror är inne just nu, därför har vi satsat hårt på ett digitalt fotolabb.

- Kunderna kan bara ta med sig datakortet och bestämma vilka bilder man vill ta fram, inom en timme har man bilderna i hand, säger Daniel Hellman.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons