Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De fick obehagligt besök

Annons

Stöldvågen i Grängesberg fortsätter med förminskad intensitet. Natten till tisdagen drabbades såväl företagare som villa- och bilägare.

Daniel Andersson är en av dem. Inbrottstjuvarna slog till när han, sambon Helena Jylkkä och hennes tre barn, 11, 15 och 19 år, låg och sov hemma i villan.
Ingen hörde något, inte ens någon av de två hundarna. Den yngsta sonen hörde dock en bil mellan fyra och fem på natten, men trodde då att det var grannen.
- Han är helt förstörd nu efteråt. Han är för tillfället hos sin pappa, säger Daniel Andersson.

Tjuvarna tog sig in via garaget som sitter ihop med huset och stal fiskeutrustning för 15 000 kronor. Den hade Daniel Andersson köpt en och en halv vecka tidigare. Dessutom stals en bilstereo.
Sakerna kan ersättas, men den förlorade tryggheten kan det inte.

- Och polisen har inte ens varit här. När jag anmälde detta och sade att jag bor i Grängesberg var det som att de tyckte att det var lite smålustigt.
Han förstår att situationen inte kan skyllas på de enskilda poliserna, men tycker å andra sidan att det verkar saknas engagemang.

- Alla som bor här säger att snart kommer det att hända något. Någon kommer att göra sig illa.
Daniel Andersson och Helena Jylkkä var inte de enda som drabbades den aktuella natten.
- Det var inbrott hos grannen och vid en mack, kiosken i Kyrkviken hade inbrott, ur fem bilar slangades bensin och överskottsbolaget hade påhälsning.
Han tror själv att regn, blåst och åska ger ett utmärkt tillfälle för tjuvar, eftersom ingen är ute och kan se vad som händer i grannskapet. Dessutom försvinner mycket av ljudet i ovädret.
- Jag vill ha igång en diskussion om det här återkommande problemet. Den var på gång, men tycks ha ebbat ut.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons