Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De fick in 380 000 kronor

Annons

- Pengarna vi fick ska gå oavkortat till att få fart på klubbens ungdomsverksamhet och få igång bandylag i Malung igen, säger ordförande Per-Lennart "Målar-Pelle" Gustafsson.

Det var Målar-Pelle, själv gammal bandyspelare i malungsbygden, som fick uppdraget att för klubbens räkning åka till Göteborg och spela på den osålda bingolott som utfallit med en vinst i Bilduellen.

Det hela gick så bra att Målar-Pelle vann bilen åt MBK, en ny Volvo med en prislapp på 420 000 kronor.

Klubben beslutade att bilen skulle säljas och efter annonsering fick man många intresserade.

- Någon trodde att han skulle kunna göra ett riktigt klipp på vår bil.

- Vi fick bland annat ett skambud på 198 000 kronor. Men vi hade också cirka 25 seriöst intresserade spekulanter och det blev till sist en malungsbo som vi gjorde affär med, berättar Målar-Pelle, i samband med att han hämtar ut vinstbilen för att lämna den vidare till den nye ägaren.

Bandyn har i årtionden haft ett starkt fäste i Malung men på senare tid har Malungs bandykamrater fört en tynande tillvaro. De sista fyra åren har man inte haft någon sportslig verksamhet.

I vinter har Målar-Pelle, tillsammans med ett antal andra intresserade, dragit igång verksamheten igen med bandy- och skridskoskola för barn och ungdomar.

- Vår förhoppning är att bandyn ska komma igång igen i Malung och jag tycker att det sett lovande ut i vinter.

- Redan till kommande vinter hoppas jag att vi ska kunna ha ett lag med bandyspelare i tioårsåldern som kan träna och börja spela matcher.

- Vi har nu i alla fall goda ekonomiska förutsättningar under de närmaste åren, säger MBK:s ordförande.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons