Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De får pengar till nya idéer

Annons

Nu har en lokal beslutsgrupp i Mora fördelat bidrag till utvecklingsprojekt i Mora för landsbygdsutveckling i Mål 1 och 2.

De projekt som fick bidrag var inom Mål 2 Bergkarlås-Risa Framtidsförening. Föreningen ska i en förstudie undersöka förutsättningen för småföretagar och aktivitetscentrum i Berg-karlås skola. Projektet beviljas 92 300 kronor. Oxbergs gemensamhetsskog får 100 000 kronor för ett minisågverk i byn. Zornspelet, som genomförts under tre år, får 62 750 kronor. Sollerö Sockenförening får 100 000 kronor till den utvecklingen av Soldi där ett det nya besökscentrat ingår.

Garsås Framtidsgrupp får 100 000 kronor till utvecklingen av Vandrarhemmet Utsikten i byns skola. Vinäs Bygdegårdsförening får 100 000 kronor för att undersöka förutsättningarna för besöksnäring och sysselsättning i Vinäs och dessutom får Sollerö Turistförening bidrag till besöksmål på Sollerön.

Mål 1 ger bidrag till södra Venjans Sockenråd för marknadsföring av Söromsjöbygden, Våmhus Hembygdsförening får bidrag till handikappanpassning av Gammelgården och Hårkullornas förening till marknadsföring.

Projekten är tidsbestämda till sex månader.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons